Actueel

Belangrijke informatie Power i met IBM i 7.1

IBM stopt binnenkort met support IBMi 7.1

IBMi, IBMi 7.1, end of supportIn de praktijk blijkt dat een groot aantal organisaties nog steeds draait op de 11(!) jaar oude V5R4 release die 30 september van dit jaar echt uit (extended) support loopt. Daarnaast stopt IBM vanaf eind september met alle ontwikkelingen op IBM i 7.1 en vanaf 30 april volgend jaar stopt het volledige support op 7.1. Zorg s.v.p. dat u hierop voorbereid bent.

Loop geen continuïteitsriscio

Zelfs als organisaties geen vernieuwingen meer willen doorvoeren op het IBM i platform adviseren wij ze om wel op tijd upgrades naar nieuwe operating systeem releases door te blijven voeren om continuïteitsriscio te voorkomen. Uiteraard kunnen wij u met de upgrade naar een courante release ondersteunen en adviseren. In ons Cloud Innovation Center hebben wij test-servers beschikbaar waarmee we uw omgeving kunnen testen op nieuwe realeases.

Managed services

Het is voor organisaties vaak onmogelijk is om van alle ontwikkelingen en applicaties op de hoogte te blijven. Tectrade’s managed services kunnen hier de oplossing bieden. Onze Powerspecialisten hebben jarenlange kennis van en ervaring met IBM i (voorheen AS/400) omgevingen. Tal van onze nationale en internationale klanten maken gebruik van onze kennis en ondersteuning bij complexe design-, implementatie, migratie en projectservices. Daarnaast groeit ook de vraag naar onze educatie en support diensten.

Met Tectrade’s PowerAssist dienst voor IBM i bieden wij een bewezen Enterprise management oplossing voor IBM AS/400 omgevingen. Onze specialisten bieden op SLA gebaseerde monitoring, reporting en managementsupport diensten. PowerAssist diensten zijn in verschillende servicelevels verkrijgbaar en uit te breiden met aanvullende diensten zoals maandelijkse performance metingen, een jaarlijkse health- of disaster recovery check, escalatie management etc.

Hybride Backup oplossing voor IBM i

iSerie gebruikers werken veelal nog met tape voor de backup terwijl de alternatieven naar disk vaak eenvoudig en betaalbaar zijn. Wij hebben zeer goede praktijkervaringen met UBD, Universal Backup Drive, een tapeoplossing van origine die ook werkt in VM omgevingen. De oplossing is eenvoudig te implementeren voor actieve back-up en recovery doeleinden naast tape voor archivering. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om back-ups vanuit UBD te bewaren als tape images. Een ideale oplossing voor organisaties die in verband met wet- en/of regelgeving aan een tapeoplossing gebonden zijn. Data kan direct gerepliceerd worden vanaf de UBD applicatie naar elke willekeurige server, USB drive of remote Disaster Recovery site waarmee organisaties een extra niveau aan hun dataprotectie toe voegen. De replicatie kan zowel handmatig als geautomatiseerd geactiveerd worden. Het grootste voordeel is de tijdswinst bij het herstellen van data, het zoeken en herstellen van digitale files gaat vele malen sneller dan bij tapes. UBD is compatible met populaire hypervisors als VMware en Microsoft Hyper-V en kan gebruikt worden voor meerdere VM’s.

Tectrade heeft, als IBM Specialty Partner en Center of Technical Excellence, jarenlange ervaring met de implementatie en het beheer van Enterprise IBM en IBM i omgevingen en informeren u graag op het moment dat er relevante updates zijn. Schrijf nu u in voor onze Power Nieuwsbrief dan blijft u ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Wilt u weten welke wijzigingen en mogelijkheden van toepassing zijn voor uw specifieke AS/400 of i-omgeving, bel dan voor een afspraak of mail ons even. Wij komen graag bij u langs!

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Mail naar info@tectrade.nl of bel +31 (0)345 547040 of vul het contactformulier in.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!