Actueel

Nieuwe Power9 scale-out servers voor IBM i-, AIX en Linux

IBM heeft de specificaties bekend gemaakt van de nieuwe Power9 scale-out servers.

De 2- en 4U hoge Power9 servers met 1- of 2 sockets zijn uitermate populair bij bedrijven met IBM i, AIX en Linux workload.

Nieuwe Power9 processoren beschikbaar in eigen Power servers

IBM is al enige maanden bezig met het produceren van Power9 processoren voor Google en de US Department of Energy en nu komen deze processoren ook beschikbaar voor IBM’s eigen Power servers. De naamgeving binnen de Power9 scale-out server lijn zal niet afwijken van de reeds bekende modellen, de S922, S914 en S924. Daarnaast zijn er Speciale Power-Hana servers met de naam H922 en H924.

Power9 Scale Out Family

Alle Power9 servers zullen standaard worden voorzien van PowerVM als virtualisatie engine. PowerVM maakt het mogelijk om storage- en netwerk resources te virtualiseren. Hierdoor is het mogelijk om op eenvoudige wijze partities (virtual machines) te creëren.
IBM i gebruikers moeten voor de nieuwe Power9 servers minimaal IBM i 7.2 TR8 en IBM i 7.3 TR4 geïnstalleerd hebben. AIX gebruikers moeten AIX 7.2 TL2 SP2, AIX 7.1 TL5 SP2, AIX 6.1 TL9 SP11 geïnstalleerd hebben.

De CPW- en rPerf getallen zullen vanaf 27 februari beschikbaar zijn. IBM is momenteel bezig met het benchmarken van de nieuwe servers. Zodra de performance cijfers bekend worden gemaakt zullen de Meltdown en Spectre security patches hierin worden opgenomen.

De Power9 systemen zijn vanaf 20 maart leverbaar.

Lees hier de volledige berichtgeving van IBM:

Wilt u weten wat de mogelijkheden en voordelen voor uw organisatie zijn om te upgraden naar de nieuwe IBM Power9 hardware maak dan een afspraak met één van onze Powerspecialisten, via 0345-547045.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Mail naar info@tectrade.nl of bel +31 (0)345 547040 of vul het contactformulier in.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Blijf ook op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van Power en schrijf u in voor onze Power nieuwsbrief!