Actueel

Ontwikkelingen IBM i, Security Scan, Support en meer

Gratis security scan voor IBM i

Tectrade biedt klanten een gratis security scan van de IBM i omgeving. Deze security scan is eenvoudig- en zonder risico uit te voeren. Na de scan komt er een gedetailleerd rapport met een overzicht van user-security, systeem waardes, systeem auditing en een overzicht van ftp-services en de toegang daartoe. Hierbij moet men denken aan FTP, ODBC, Remote Command en SQL etc.

Deze security scan is een prima vertrekpunt om de security van uw IBM i omgeving te verbeteren. Heeft u interesse in een scan, vraag ernaar bij uw Client Manager of neem contact op met Tectrade via 0345-547040/ info@tectrade.nl

IBM stopt bijna met support IBM i 7.1

7 jaar naar de annoncering van IBM i versie 7.1 heeft IBM aangekondigd het support van deze versie van het operating system per september 2018 te beëindigen. IBM i 7.1 is dan ook niet meer te bestellen. Houd hier rekening mee als u nog op IBM 5.4 draait en wilt upgraden naar een nieuwe release.

HMC 8.8.6

Waar de HMC in beginsel alleen een GUI was om partities op het Power systeem te managen is de HMC nu veel meer dan dat. Door alle nieuwe functionaliteit werkt versie 8 niet meer op alle HMC’s.

HMC V8 R8.6.0 is de laatste release die Power6 ondersteund.
HMC V8 R8.6.0 is de laatste release met de ‘classic’ UI login. De meeste HMC gebruikers zullen nu dus geforceerd moeten switchen naar de nieuwe interface.
HMC V8 R8.6.0 is de laatste release die model CR5, CR6 en C08 ondersteund.

Wilt u meer informatie?

Heeft u nog vragen over dit onderwerp of wilt u direct een afspraak maken? Mail naar info@tectrade.nl of bel +31 (0)345 547040. Of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag verder!

U kunt ons natuurlijk ook bellen op:
+31 (0)345 547040

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de Enterprise Hybride IT!