Actueel

Tectrade marktanalyse All Flash storage oplossingen

Volgens vele analisten en fabrikanten wordt 2017 het jaar van het all flash datacenter

Interessante stellingen, maar zo’n vaart zal het nog niet lopen, is de opvatting van het team van experts bij Tectrade.

Kantelpunt

Wat we wel zien is een explosie van de flash storage markt en ook afname bij onze klanten. We lopen inmiddels al 24 jaar mee in de storage markt en kunnen echt merken dat er een omslagpunt is bereikt. Kosten en capaciteiten van volledige flash storage oplossingen zijn zo in ontwikkeling dat het voor veel klanten echt loont om all flash te kiezen. Zowel op midrange als high end gebied zijn prijzen genormaliseerd bij alle vendors en kunnen enorme capaciteiten geboden worden. Zet dit af tegen de winst op floorspace, elektriciteit en de bijna niet voor te stellen grote performance en beschikbaarheidswinsten en de keuze is voor veel middelgrote en grote ondernemingen snel gemaakt!
We kunnen dan ook gerust stellen, dat 2016 een kantelpunt vormde in de all flash markt, die zeer snel groeit in Nederland. Een markt die eigenlijk gedomineerd wordt door vijf grote spelers. Verrassend daarbij is dat los van PureStorage, de overige vier spelers traditionele partijen zijn, IBM, NetApp, HPE en DellEMC.

Gartner

Als we kijken naar wat Gartner in zijn analyses stelt omtrent de all flash storage markt dan zijn we trots te kunnen vertellen, dat we het juiste portfolio hebben gekozen. Met PureStorage, EMC, IBM en NetApp hebben we de vier marktleiders in huis en kunnen we alle eisen en wensen van onze klanten invullen. We kunnen naast design, implementatie en supportdiensten ook volledige Managed Services bieden op deze vier vendors. We hebben als Tectrade gekozen HPE-storage als niet kritisch in ons portfolio te beschouwen, vanwege het gebrek aan innovatieve oplossingen, welke een echt onderscheid bieden ten opzichte van de vier leiders op het gebied van visie en strategie.
Inmiddels implementeerde Tectrade bij tientallen klanten in Nederland flash storage oplossingen variërend van enkele tientallen Terabytes tot vele honderden Terabytes of zelfs in de Petabyte capaciteit.

Gartner

Geavanceerde functionaliteit

In de keuze voor een juist all flash platform zijn meerdere aspecten belangrijk, naast de pure snelheid van het systeem. “Natuurlijk is de allergrootste winst van een all flash oplossing, dat je je als gebruiker nooit meer druk hoeft te maken over de snelheid waarmee de storage I/Os afhandelt. Elke applicatie kan maximale performance bieden. Nooit meer klachten vanuit de business, marketing en financiële afdelingen. Maar ook al heeft FlashStorage nu een competitieve prijs ten opzichte van normale spinning disk oplossingen, de hoeveelheid data neemt enorm toe. Vandaar dat geavanceerde functionaliteit zoals de-duplicatie, compressie en thin provisioning zo ongelooflijk belangrijk zijn. Zij zorgen ervoor dat exploderende hoeveelheden data worden teruggebracht naar een zo klein mogelijke hoeveelheid. Hier schuilt echter ook meteen een van de grootste addertjes onder het gras als we naar de markt kijken: zo’n beetje elke fabrikant heeft zijn eigen rekensommetjes en marketingtrucs op dit gebied om zoveel mogelijk data reductie winst te beloven. De praktijk valt soms bar tegen. Het scheelt dan enorm of je een onafhankelijke lange termijn partner kunt zijn voor je klanten, die het eerlijke vergelijk kan maken op basis van echte informatie en ervaring met uw omgeving.”

Value Added Reseller en Cloud & Managed Services Partner als Trusted Advisor

Tectrade werd door meerdere marktpartijen breed onderscheiden gedurende de afgelopen jaren, zowel op het gebied van diensten (Dutch IT Channel Award en IBM Global Beacon Award) als infrastructuur leverancier (IBM Business Partner of the Year Award, Dell Premier Partner en NetApp Partner of the Year).
Onze diensten en oplossingen dienen maar één doel: de business en operaties van onze klanten maximaal ondersteunen. Dat zit ons DNA. Net als de inmiddels bekende eerlijkheid, transparantie en volledige commitment naar onze klanten en partners toe. Het is wie we zijn, en gelukkig wordt het door onze relaties ook zo herkend. Er gaat heus weleens wat mis, maar we lopen nooit weg voor onze verantwoordelijkheid en zorgen altijd voor een oplossing die naar volle tevredenheid leidt. Alleen dan kun je een lange termijn relatie aangaan en kun je uiteindelijk een Trusted Advisor worden. Commitment, kwaliteit en meedenken met je klanten en een duidelijk advies uitbrengen, waarbij het lange termijn belang van een klant voorop staat.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Mail naar info@tectrade.nl of bel +31 (0)345 547040 of vul het contactformulier in.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!