Actueel

Terugblik op zeer geslaagd Big Data Expo Evenement

Big Data draait door en Chef Watson bij Tectrade tijdens Big Data Expo

Big data heeft een goed fundament in de IT sector maar uit de vragen van bezoekers op onze stand en onze interactieve sessie tijdens de Big Data Expo 2016 blijkt dat veel organisaties nog niet precies weten hoe ze meerwaarde uit data kunnen halen voor het bedrijf en de business. En juist het omzetten van data in waarde is wat belangrijk is voor organisaties om zich te onderscheiden in de markt en als winnaar uit de bus te komen.

Chef ‘Watson’ maakt Big Data & Analytics tastbaarbig data expo

IBM’s Watson is ’s werelds slimste sous-chef. Chef Watson heeft vele duizenden recepten en de bijbehorende chemische data geanalyseerd en gecombineerd met subjectieve data over geur en smaak. Welke ingrediënten worden vaak samen gebruikt en hoe worden ze toegepast? Chef Watson creëert razendsnel eindeloze hoeveelheden combinaties en selecteert daaruit de beste recepten.

Watson is pure analytics, alles draait om onderliggende logica en stijl en het opdoen van nieuwe ideeën. Het is een bron van innovatie en een voorbeeld van hoe Big Data onze eetgewoontes kan veranderen. Tectrade serveerde tijdens Big Data Expo een aantal recepten van Chef Watson waardoor bezoekers letterlijk de smaak van Big Data & Analytics konden proeven.

Veel interactie tijdens de sessie Big Data draait door

Naast een prachtige stand met heerlijke gerechtjes had Tectrade een interactieve sessie georganiseerd waarbij Moderater Danny Frietman het gesprek leidde. De vertegenwoordigers van HumanityX, Tectrade en IBM gaven antwoord aan de hand van praktijkvoorbeelden op de diverse vragen op het gebied van Big Data die vanuit het publiek gesteld waren.

HumanityX, een hub van bedrijven, universiteiten en organisaties die samenwerken en de krachten bundelen om de humanitaire sector te helpen, gaf aan de hand van de vluchtelingenproblematiek interessante voorbeelden van hoe Big Data de hulpverlening kan verbeteren. Tectrade en IBM hebben diverse klanten met enorme hoeveelheden data. Het is belangrijk om aan onze klanten duidelijk te maken wat ze met deze data kunnen doen en wat ze er vervolgens uit kunnen halen. Het begrip Big Data is heel divers, denk maar aan de beveiliging van de data en de beschikbaarheid, maar organisaties kunnen er niet meer omheen, het is onderdeel van de maatschappij en samenleving geworden.

Wilt u weten hoe u uw data kunt inzetten voor een gezonde toekomst van uw organisatie? Maak vandaag nog een afspraak en bel: 0345-547040 of mail naar info@tectrade.nl

Bekijk hieronder de videoimpressie:

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Mail naar info@tectrade.nl of bel +31 (0)345 547040 of vul het contactformulier in.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!