Beschermen tegen Ransomware

Er is een enorme stijging in aantal ransomware-aanvallen. Bent u erop voorbereid?

Intel Security maakte onlangs via het Security Threats Report bekend dat het aantal ransomware-aanvallen begin 2015 naar een recordhoogte van 700.000 is gestegen. U kunt hier het volledige rapport bekijken.

Was eerst de politie het doelwit, nu lijken de gemeenten aan de beurt. De snelheid van een infectie met ransomware is nauwelijks bij te benen. Het begint vaak bij één medewerker die ongemerkt een verkeerde link in een mail of advertentie heeft aangeklikt. Ransomware versleutelt alle data van het slachtoffer en daarna breidt het virus zich razendsnel uit en versleuteld het hele netwerk en alle bestanden waar de betreffende medewerker toegang toe heeft.

Wat is Ransomware en waarom bescherming belangrijk is

Ransomware is een chantagemethode op internet door middel van malware. Letterlijk vertaald betekent ransom: losgeld. Ransomware is software die de computers (of de data die erop staat) blokkeert en vervolgens van de gebruiker geld vraagt om de deze data te ontsleutelen. Betalen blijkt echter niet tot ontsluiting van de data te leiden, zo waarschuwt het Nationaal Cyber Security Centrum (onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie). Het kan ook verder gaan dan alleen bestanden op die ene computer of telefoon… Zorg dat u naast beveiliging ook een goed back up en recoverysysteem heeft zodat uw organisatie zo min mogelijk data kwijt kan raken.

Tectrade heeft ruime ervaring met databeveiliging en heeft recentelijk nog grote ransomware problemen voorbij zien komen en deze snel en daadkrachtig opgelost.

Heeft u op dit moment problemen met ransomware of wilt u zich hierop voorbereiden?

In onze infographic hebben we de feiten voor u op een rij gezet. Zorg dat uw data niet zomaar versleuteld kan worden en maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak via +31 (0)345 547040 of info@tectrade.nl!

Send this to a friend